SketchUp 2020 е вече тук!

Публикувано от на ян. 31, 2020 в Софтуер | Няма коментари

SketchUp Pro2020

Благодарение на потребителите, екипът на SketchUp и тази година пристъпва с вълнуващи подобрения в последната версия на софтуера – SketchUp 2020.

Ще разгледаме новите допълнения за оптимизиране на работния процес по моделиране, а също и на документиране в LayOut 2020.

 

SketchUp Pro 2020: твоето триизмерно творческо пространство

SketchUp Pro 2020 creative space

 

Outliner

Голямата промяна тази година са нововъведенията в Outliner панела. В усилията си за подобряване на организацията, вече не се налага създаването на нови и нови слоеве. С Outliner можете да управлявате и организирате модела си директно, използвайки иконката за превключване между отделните секции на вашия модел.SketchUp Pro 2020 Outliner

 

Нови точки на прилепване на заграждащите кутии

В новата версия на SketchUp вече можете лесно да придвижвате и завъртате моделите в пространството. При захващане на скрита точка (например задна или централна), обектите автоматично преминават в X-ray режим. Това нововъведение буквално ще трансформира целият ви работен процес. Всеки, опитвал се да премести обекти на трудно достижими точки, знае това.SketchUp Pro 2020 Grips on bounding boxes

 

По-добър контрол на скритите обекти

В падащото меню ще забележите, че скритите обекти са разграничени от скритата геометрия. Как това ще подобри процеса ви на работа? От една страна визуалното олекотяване при работа по скрити линии и повърхнини без да се налага да възприемате и скритите обекти в пространството. От друга – цялостното олекотяване на проекта ви, което повишава и скоростта на работа. Освен това, компонентите и субкомпонентите на модела и тяхната видимост вече може да определяте индивидуално за всяка сцена, стига те да бъдат моделирани след нейното създаване.

SketchUp Pro 2020 Hidden geometry and hidden objects

 

Промени в терминологията на SketchUp

Те няма да повлияят на работата ви, но нека уточним:
Object – е нов обобщаваш термин за групите, компонентите и динамичните компоненти.
Тag – е новото наименование на Layer

 

LayOut 2020: документиране

Що се отнася до подобряването на LayOut 2020, фокусът тази година пада върху комуникацията между SketchUp и LayOut. Това означава повече възможности за редакция директно в LayOut и по-малко превключване и ъпдейтване на сцените в SketchUp.

Повече възможности за настройване на изгледа към модела

LayOut вече знае повече за вашият модел. В новото издание можете безопасно да променяте стила, както и ъгъла на камерата, без да губите направените промени. Как да разграничим промените извършени в LayOut от оригиналния модел? Всяка направена промяна в LayOut ще бъде отбелязвана с тъмно сиво във вашето меню, като при нужда, винаги имате възможност за връщане на оригиналният изглед от SketchUp чрез повторно синхронизиране на вюпорта.

SketchUp Pro 2020 Model views

Персонализиране на чертежи

В случай, че имате един SketchUp модел, който съществува в няколко вюпорта, вече можете да привържете само един от тях към друг SketchUp модел, без да се налага да настройвате наново неговите мащаби и размери.

Но това не е всичко. Вече можете да оперирате свободно с визуализирането на отделните тагове (в предишни версии – слоеве) директно в LayOut! Няма нужда от създаването на допълнителни сцени в SketchUp, към които да превключвате, което ще ви спести часове работа по оформлението на проектите ви.

SketchUp Pro 2020 Customization

Остави коментар