За събитието

Този семинар е насочен специално към проектантите в работещи в сферата на ландшафтната архитектура, както и студентите по специалността. Те ще се запознаят с последните тенденции в създаването на впечатляващи визуализации, графични материали, проектна документация, както и със използваните за целта софтуерни продукти. Много от демонстрираните техники ще бъдат полезни както на урбанисти, така и на архитекти.

Това събитие нямаше да бъде възможно без съорганизаторите от АК “Ж“ Ландшафтни Архитекти при РК София-град към КАБ, спонсорите от HP Workstations, нашите партньори от SketchUP, Nemetschek Bulgaria и техния софтуер Vectorworks.

Програма

  • 17:30 – 18:00 – Регистрация
  • 18:00 – 18:45 – Оцветяване и оформяне на чертежи с Adobe Illustrator
  • 18-45 – 19:30 – Работни станции и решения за широкоформатен печат от HP
  • 19:30 – 19:45 – Кафе пауза
  • 19:45 – 20:30 – 3D моделиране със SketchUP
  • 20:30 – 20:45 – Кафе пауза
  • 20:45 – 21:30 – Vectorworks Landmark – Революция в ландшафтното проектиране

Оцветяване и оформяне на чертежи с Adobe Illustrator

Ще разберете как с помощта на Illustrator ландшафтните архитекти могат да оцветяват бързо, лесно и красиво .dwg файлове, забравяйки за досадните щриховки в AutoCAD. Ще видите и как се създават разнообразни схеми и диаграми. Използвайки тези техники могат да се подготвят грабващи окото табла, печатни материали и презентации.

3D моделиране със SketchUP

Чрез SketchUP могат да се създадат максимално бързо и ефективно различни архитектурни детайли, както и цялостен трииземрен модел на всеки ландшафтен проект. Ще видите разнообразни методи за генериране и моделиране на теренни форми и разполагане на растителност. Ще разберете и за и любопитните възможности за направа на фотореалистична визуализация и виртуална реалност с V-Ray.

Vectorworks Landmark – Революция в ландшафтното проектиране

Vectorworks Landmark е единственият софтуер за създаване на SIM (Site Information Model) предназначен специфично за ландшафтна архитектура. Проектантите имат невероятната възможност да създават пълна проектна документация на базата на триизмерен модел, съдържащ цялата информация за проекта. Ще се запознаете със специализираните инструменти за изготвяне на  дендрологичен проект, проект за поливна система, вертикално планиране, количествени сметки и визуализации.

Лектор

ланд. арх. Стоян Начев

Кога

24.01.2017 г. (вторник)
Регистрация – 17:30 ч.
Начло на презентациите – 18:00 ч.

Къде

Централен дом на архитекта,Зала 1
гр. София, ул. Кракра №11